![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 3 of 7 [ 96 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Edycja czcionek za pomocą programu PPModd. |
---|
![]() |
24 Aug 2009, o 11:23 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Minor, doskonale rozumiem, tylko że obecna wersja PPModda nawet, gdy nic nie zrobisz, a tylko załadujesz i od razu klikniesz w Create PPM, źle zlicza obrazki dodając do ich indeksu 1, co powoduje taki misz-masz w menu.
|
Last post |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:27 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PPMEditor 3.0 Lite nie robi burdelu w grafikach.
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-08-24, 11:28 ] Ale też nie podmienia czcionek... ![]() |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:33 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A powie mi ktos jak podmienic czcionki w 7500p?
Rozwijając liste VFNT potem np. DIGI nie mam pliku czcionki nokia digi. ![]() Nawet jak usune to miejsce gdzie powinna byc i proboje wstawić drugą wyskakuje błąd. ![]() |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:33 |
minac, ściągnij najnowszego PPModda, w starszym bulidzie był taki właśnie błąd w S40v5.
|
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:35 |
Minor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To teraz tak.. są 2 opcje.. albo ktoś mi podpowie której czcionki mam nie zieniać tym PPMEditorem.. bo mi się różni to troche niż w tutku... tzn są oznaczone jakos 1204,1205 itd.
Albo tam kolega pisał.. zeby najpierw zrobić czcionki.. a potem ppmeditorem lite.. zmienić obrazki?? Ale dokładnie tzn co mam z nimi zrobic? PS. Zauważyłem jeszcze.. ze przy zmianie zegarek też szlag trafił.. tzn ta jego czcionka nie wyświtlała sie prawidłowo.. a tak patrze w tym ppmeditor to pierwsza z listy własnie ma te znaczki jak zegara. |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:37 |
pawelooss, działa!
|
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:39 |
Minor wrote: To teraz tak.. są 2 opcje.. albo ktoś mi podpowie której czcionki mam nie zieniać tym PPMEditorem.. bo mi się różni to troche niż w tutku... tzn są oznaczone jakos 1204,1205 itd. To leci po kolei, czyli DIGI to 1204 itd. Czyli nie zmieniaj OPTI (ostatniej), DIGI również nie trzeba specjalnie. Minor wrote: Albo tam kolega pisał.. zeby najpierw zrobić czcionki.. a potem ppmeditorem lite.. zmienić obrazki?? Ale dokładnie tzn co mam z nimi zrobic? PPMeditorem możesz podmienić i obrazki, i czcionki. Lajtem tylko obrazki. |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:43 |
Tylko lajt nie robi durdelu w obrazkach,a ppmmod robi.
|
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:46 |
Ehh nie dogadam się z wami.. Rozumiem ze po zmianie czcionek ppmodd zmienia nazwy obrazków.. tak.. i ze musze to naprawic.. ppmeditorem lite.. tak i pytam sie co mam zrobić?? tzn? co zmienić zeby te obrazki były ok??
. Narazie spróbuje ppmeditorem podmienić czcionki zobaczymy co z tego wyjdzie.. (ale jak niektórzy pisali podobno nie liczy sie ze strukturą ppma więc średnio mi się to podoba |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:49 |
Najpierw zmien czcionki ppmmodem a potem zmien grafiki w licie.Powinno byc ok.
[ Dodano: 2009-08-24, 11:58 ] Podmieniłem tylko czcionki w ppmmodzie i wszystkie grafy były na zlym miejscu.Podmienilem wiec teraz i czcionki w ppmmodzie i grafy w licie,o efektach dam znac. [ Dodano: 2009-08-24, 12:02 ] Po takiej kolejnosci grafy sa na swoim miejscu. |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 12:02 |
Dobra.. powiedz mi jak podmienić w tym lajcie?? pobrałem z forum wersja 3.0 no i otwieram ppma.. niby się wczytuje ale 1. nie bardzo wiem gdzie tego szukać w tej strukturze całej.. 2. Nic sie nie da zrobić jest tylko Open i Save.. hmm
|
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 12:03 |
Czemu mylicie chłopaka? Napisałem przecież, że JAKAKOLWIEK ingerencja PPModdem powoduje pomieszanie obrazków. Trzeba to przeczekać do pojawienia się nowego bulidu.
Tak więc czcionki bezpiecznie należy zmieniać PPMeditorem. Minor wrote: ak.. i ze musze to naprawic Nie naprawisz tego, po prostu nie używaj PPModda, aż nie wyjdzie ta nowa wersja. |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 12:03 |
pawelooss pisałeś ze będzie nowa wersja ppmmodda.. kiedy można sie jej spodziewać??
BTW. Czemu nie napisałeś nić w tutku o tym ze zmienia grafiki skoro wiesz ze tak sie dzieje? |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 12:04 |
Minor wrote: pawelooss pisałeś ze będzie nowa wersja ppmmodda.. kiedy można sie jej spodziewać?? Kiedy ndt ją opublikuję, myślę, że do 2 tygodni to się uda. Minor wrote: BTW. Czemu nie napisałeś nić w tutku o tym ze zmienia grafiki skoro wiesz ze tak sie dzieje? Bo sprawa dotyczy tylko paru specyficznych modeli S40v5, a na reszcie oraz na S40v3 działa to bez problemu. |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 12:08 |
Dobra. To tak w temacie ppmeditora ktos pisał zeby nie podmieniać zawsze pierwszej z listy ty mówisz ze ostatniej.
Do tego w ppmodd jest 6 czcionek do podmiany w pmmeditorze 5. Da sie jakoś wyciągnąć czcionki z ppmmoda zeby mozna było zobaczyć jak one wyglądają?? dla porównania z ppmeditorem?? |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next Page 3 of 7 [ 96 posts ] Previous topic | Next topic |
|