![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Fizyczne klawiatury QWERTY w smartfonach. |
---|
![]() |
27 Apr 2021, o 23:00 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie!
Zainspirowałem się pewnym postem sprzed prawie 6 lat... _skrzyp_ wrote: Kto tak nie miał na Androidzie, niech pierwszy rzuci kamieniem. I mówię to jako człowiek, który też "zrzucił" swoją E71 na fali oburzenia wobec Nokii i zamienił ją na HTC Desire Z, po czym zacisnął pasa i kupił sobie najlepszy telefon z Androidem i klawiaturą, czyli Motorolę Photon Q, jako zapewne jedna z kilkudziesięciu osósb w Polsce. Miałem nawet wkład w pisanie kilku aplikacji, nie bałem się korzystać z cutting-edge features. Ale nie zapychajcie mnie teraz rekomendacjami "lepszych" i "dobrze działających" telefonów z Androidem - po prostu bez klawiatury fizycznej nie dam rady używać telefonu, a lepszego nie ma. Postanowiłem więc zebrać w jednym miejscu różne smartfony oferujące sprzętową klawiaturę QWERTY. Używalibyście? ![]() Nokia N900 (2009) Nokia N950 (2011) ![]() OpenPhoenux Neo900 (2013) ![]() BlackBerry Q5 (2013) ![]() BlackBerry Q10 (2013) ![]() BlackBerry Classic (2014) ![]() BlackBerry Passport (2014) ![]() BlackBerry Priv (2015) ![]() BlackBerry KeyOne (2017) ![]() BlackBerry Key2 (2018) ![]() Unihertz Titan (2019) ![]() Planet Computers Gemini PDA (2018) ![]() F(x)tec Pro¹ (2019) ![]() Planet Computers Cosmo Communicator (2020) ![]() Unihertz Titan Pocket (2021) ![]() F(x)tec Pro¹ X (2022) ![]() Planet Computers Astro Slide 5G (2022) ![]() Unihertz Titan Slim (2023) ![]() Jeżeli zapomniałem o jakimś współczesnym modelu, bardzo proszę o wskazanie go i uzupełnienie niniejszej listy! ![]() Źródła: |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Apr 2021, o 00:38 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28 Apr 2021, o 01:06 |
Na przykład do wygodnego i precyzyjnego rozmieszczania interpunkcji lub innych symboli w kodach źródłowych programów.
|
![]() |
![]() |
28 Apr 2021, o 12:37 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak ktoś dużo SMSuje, dużo pisze maili na telefonie, jak chce programować na telefonie, to taka klawiatura bardzo się przyda
![]() |
![]() |
![]() |
29 Apr 2021, o 05:41 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A się klepało pythona na e66. To były czasy
![]() |
![]() |
![]() |
29 Apr 2021, o 14:14 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: Na przykład do wygodnego i precyzyjnego rozmieszczania interpunkcji lub innych symboli w kodach źródłowych programów. Naprawde są ludzie programujący na telefonach? Kwik ![]() |
![]() |
![]() |
29 Apr 2021, o 14:41 |
Zdarza się.
Znacie jeszcze jakieś w miarę współczesne smarkfony z QWERTY od najpopularniejszych producentów? |
![]() |
![]() |
29 Apr 2021, o 17:14 |
mp107 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie do końca to "telefony z klawiaturą", ale…
Jolla Phone… … z dołączanym akcesorium TOHKB (The Other Half Keyboard): ![]() Motorola Moto Z… … z dołączaną klawiaturą, ale nie wiem, czy coś z tego finalnie wyszło: ![]() iPhone 4, 4s, 5, 6… … z dołączanym przez Bluetooth etui z klawiaturą sprzętową: ![]() Mam dwa takie etui. Działają też z Androidem, choć nie wszystkie klawisze i wiadomo - rozmiar nie ten i żeby korzystać z tego na co dzień trzeba by było dodrukować 3D obudowę tak, aby pasowała do innego modelu telefonu. |
Last edited by mp107 on 29 Apr 2021, o 17:24, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
4 May 2021, o 18:19 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 May 2021, o 21:14 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() jakby zrobili taki na androidzie to bym chętnie kupił ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 4 maja 2021, o 23:21 ] Nie widać żadnego obrazka. Pewnie przez anty-hotlinking. Przerzuć na jakiś normalny hosting typu imgur. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)