![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 5 [ 71 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
GSMCenter.pl - Wyrabiamy certyfikaty - Reaktywacja |
---|
![]() |
28 Jan 2011, o 11:41 |
Deryl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Z przyjemnością informuję że od dzisiaj startujemy z nową edycją Certyfikatu FGC Aby otrzymać certyfikat wystarczą trzy kroki Krok pierwszy: Rejestrujemy się http://www.gsmcenter.pl/certs/ ![]() Krok drugi: 1.Wpisujemy numer IMEI naszego telefonu (pole IMEI) 2. Wybieramy z listy model telefonu (pole MODEL) 3. Wpisujemy komentarz (opcjonalnie) 4. Klikamy pole "Proszę o wygenerowanie certyfikatu" ![]() Krok trzeci: 1. Po upływie 12/24 godzin wchodzimy ponownie na tą samą stronę gdzie ukaże się nam okienko informujące o naszych certyfikatach czyli: Data złożenia prośby , numer IMEI ,model telefonu oraz wygenerowany certyfikat 2.Aby pobrać certyfikat klikamy prawym przyciskiem myszy na link i wybieramy "zapisz element docelowy jako" ![]() Ogólne informacje : 1 Generowanie certyfikatów odbywać się będzie co 24 godziny , przy dużym zainteresowaniu czas skracamy do 12 godzin 2 Numer imei możemy sprawdzić na cztery proste sposoby - wpisując na klawiaturze kod *#06# - zaglądając na naklejkę znajdującą się pod baterią - sprawdzając odpowiednie miejsce na pudełku z telefonu - zobaczyć wpis na karcie gwarancyjnej lub na dowodzie zakupu Jeśli jesteśmy legalnymi właścicielami telefonu to we wszystkich podanych wyżej miejscach powinniśmy posiadać ten sam numer IMEI. 3. W związku z tym że strona jest jeszcze w wersji testowej bardzo mile widziane są Wasze opinie i komentarze ![]() P.S grafika strony będzie jeszcze zmieniana Pozdrawiam Deryl |
Last edited by Deryl on 28 Jan 2011, o 22:30, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
28 Jan 2011, o 17:15 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaka jest różnica certyfikatu FGS od np. tego z serwisu OPDA? Podobno, że wyrabianiem certyfikatów zajmowali się tylko skośnoocy, skąd w takim razie powstał teraz polski serwis? Czyżby rodacy poszli na przód w tej dziedzinie?
|
Last edited by jojo87 on 28 Jan 2011, o 17:16, edited 1 time in total. |
![]() |
28 Jan 2011, o 17:16 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jojo87 wrote: Jaka jest różnica certyfikatu FGS od np. tego z serwisu OPDA? Jaki będzie średni czas przygotowania certyfikatu przy pomocy Waszego serwisu? Podobno, że wyrabianiem certyfikatów zajmowali się tylko skośnoocy, skąd w takim razie powstał teraz polski serwis? Czyżby rodacy poszli na przód w tej dziedzinie? Wpdnik szuwarek mówł, że chińczyki ładują nasz imei do chińskich podróbek nokii |
![]() |
28 Jan 2011, o 17:24 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jojo87 wrote: Podobno, że wyrabianiem certyfikatów zajmowali się tylko skośnoocy, skąd w takim razie powstał teraz polski serwis? Czyżby rodacy poszli na przód w tej dziedzinie? Nie tylko Chińczycy, ale większość stron oferujących wyrabianie certyfikatu należy do nich z wiadomego powodu. |
![]() |
28 Jan 2011, o 17:28 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jojo87, było omawiane tyle razy.
![]() ![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
28 Jan 2011, o 21:08 |
Generowanie Certyfikatów otwarte
Zapraszam wszystkich ![]() W bazie posiadamy gotowe certyfikaty do ponad 4 000 000 numerów imei więc można zaraz po napisaniu prośby otrzymać "gotowca" bez czekania ![]() jojo87 wrote: JPodobno, że wyrabianiem certyfikatów zajmowali się tylko skośnoocy, skąd w takim razie powstał teraz polski serwis? Czyżby rodacy poszli na przód w tej dziedzinie? Generowaniem certów zajmujemy się już ponad rok więc nie widzę w tym nic dziwnego Ty też możesz to zrobić ...załóż firmę , wyślij do TrustCenter http://www.trustcenter.de/ wszystkie wymagane papiery ,zapłać za licencję i czekaj na odpowiedź ...mile widziany jest również kontakt z https://www.symbiansigned.com/ .....nic nadzwyczajnego tylko tyle że nikt oprócz OPDA się wcześniej się tym nie zajmował....a ja poszedłem o krok dalej i napisałem do TrustCenter i zostałem mile zaskoczony ![]() Wodnik Szuwarek wrote: Nie tylko Chińczycy, ale większość stron oferujących wyrabianie certyfikatu należy do nich z wiadomego powodu. Ja jak narazie mam w tym jeden powód czyli reklamę wszystkich serwisów GsmCenter....nie jestem producentem podróbek aby pakować do nich Wasze numery imei ![]() Aby potwierdzić pochodzenie (wydawcę ) certyfiatu czyli GsmCenter.pl Kraków wystarczy kliknąć na niego dwa razy myszką ![]() ![]() Pozdrawiam Deryl |
![]() |
28 Jan 2011, o 21:18 |
Do tego jest oddzielna baza danych? Bo widzę, że z forum nie jest połączona, a szkoda.
![]() |
28 Jan 2011, o 22:39 |
adrian219 wrote: Do tego jest oddzielna baza danych? Bo widzę, że z forum nie jest połączona, a szkoda. ![]() ![]() Co do połączenia z forum to narazie lipa ![]() Baza istniejących certów (różne źródła ,zebrane z sieci ) jest jeszcze nie odpalona (kłopoty techniczne) ale mam nadzieje że na dniach uda się to zrobić , narazie generujemy na bieżąco Co do nazewnictwa to masz rację , poprawimy to jak najszybciej ,cały czas moi koledzy pracują nad poprawkami i grafiką Dzieki za sugestie ![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 22:47 |
Deryl, takie pytanko jeszcze zadam, wszystko zostało zastąpione maszyną, czy zaglądacie osobiście do skryptu, wykonujecie prace i wstawiacie na stronkę? Ciekawość mnie zżera.
![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
28 Jan 2011, o 23:25 |
adrian219 jedyne co robimy ręcznie to załączanie pliku *csr na stronie symbiansigned która generuje certyfikat na jego podstawie , niestety nie da się tego zastąpić automatem
|
![]() |
29 Jan 2011, o 00:18 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapomniałbym o jeszcze jednym pytaniu. Na jaki okres czasu Wasze certyfikatu są ważne? Dla przykładu OPDA aktualnie wydaje 3-letnie certyfikaty a kiedyś chyba dawali 4-letnie... czy mi się tylko wydaje...
@edit: down:, faktycznie. Nie spojrzałem na screen ![]() |
Last edited by jojo87 on 29 Jan 2011, o 01:15, edited 1 time in total. |
![]() |
29 Jan 2011, o 00:21 |
jojo87, po screenie wnioskuję, że 3 lata.
![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
29 Jan 2011, o 01:54 |
jojo87 wrote: Zapomniałbym o jeszcze jednym pytaniu. Na jaki okres czasu Wasze certyfikatu są ważne? Dla przykładu OPDA aktualnie wydaje 3-letnie certyfikaty a kiedyś chyba dawali 4-letnie... czy mi się tylko wydaje... Certyfikaty które wyrabiamy są ważne 3 lata i jest to górny limit jaki przyznaje SymbianSigned Są takie same jak certy które generowałem w poprzedniej edycji http://nokiahacking.pl/gsmcenter-pl-wyrabiamy-certyfikaty-piszcie-tu-zgloszenia-vt6569.htm Usprawniliśmy tylko sposób w jaki zgłaszacie "prośby" no i oczywiście ich pobieranie, teraz chyba jest poprostu wygodniej ,każdy będzie miał bezpośredni i czytelny wgląd we wszystkie swoje wygenerowane certy ![]() |
![]() |
29 Jan 2011, o 13:26 |
mar99 wrote: Podpisywanie aplikacji wygląda mniej więcej tak samo, jak OPDA? Podpisywanie aplikacji w każdym przypadku wygląda tak samo, czyli musisz mieć klucz , certyfikat i aplikację/program do podpisywania i tyle ![]() |
![]() |
29 Jan 2011, o 13:35 |
Deryl, certyfikaty są wyrabiane tak jak wcześniej, czyli 1 cert = wiele IMEI?
Top |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 Next Page 1 of 5 [ 71 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)