![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 25 posts ] Go to page 1, 2 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia N85 Power Custom Firmware |
---|
![]() |
3 Jun 2012, o 21:13 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Witam wszystkich posiadaczy Nokii N85! Nadszedł ten dzień kiedy nareszcie odzyskałem swój telefon z naprawy i od razu wziąłem się za modyfikowanie oprogramowania właśnie dla tego modelu. Zmiany są naprawdę spore a przede wszystkim uwolniłem sporą część pamięci RAM przez co system zwija się bardzo szybko. Wczoraj skończyłem prace nad tą modyfikację i od razu przystąpiłem do testów jak to śmiga - naprawdę jestem miło zaskoczony, system nie łapie przywieszek jak na oryginalnym sofcie ogólnie rzecz biorąc jeszcze nie zawiesił mi się od momentu skończenia tworzenia modyfikacji i wgrania jej. Teraz sprawdźcie sami jak się spisuje moje nowe dziecko. ![]() - Dodany InstallServer.exe do składni plików systemowych; - Możliwe wykorzystanie CPU w 100% dla pojedynczego procesu; - Nowy, super szybki Turbo Manifest dla Kastora; - Zwiększony Heap Size do maksimum; - RAM przy startowaniu sięga 75 MB; - Znacznie szybsze zamykanie aplikacji; - Przyśpieszony proces instalacji aplikacji; - Tryby gotowości z Nokii N86 8MP (zalecam ustawienie Poziomego paska ikon); - Krótszy czas przytrzymania klawisza Menu oraz liczb, aby wprowadzić wartość; - Zwiększony Heap Size dla oryginalnego odtwarzacza; - Kontakty domyślnie ładowane z karty SIM; - Usunięta aplikacja Kontakty Ovi oraz fabryczny N-Gage; - RDS wysyłany z nadajnika FM to "NSERIES"; - Zmieniony układ ikon w Menu (tj. ze skrinów); - Wizualizacje odtwarzacza przyspieszone; - Pliki przeglądarki (Cache) zapisywany domyślnie na kartę pamięci; - Usunięte powitanie oraz biuletyn pomocy Nokia SMS; - Kamera nie pożera dużej ilości RAM po wyłączeniu jej czerwoną słuchawką; - Kompresja zdjęć oraz wideo całkowicie wyłączona; - Poprawione działanie czujników ruchu; - Znacznie zwiększony System Cache dla plików systemowych; - Głośność słuchawki oraz tryb głośnomówiący ustawione na poziom maksymalny; - Raporty doręczeń włączone domyślnie; - Liczba wysłanych wiadomości ustawiona domyślnie do 200 szt.; - Krótszy czas ładowania podglądu motywu; - Dostępne słowniki pisania to: Polski i Angielski; - Oryginalne dzwonki z Nokii 808 (Nokia Tune, Message, Chat Alert i inne); - SplashScreen (włączanie) opatrzone logiem naszego forum (mif by HitFan); - Nokia Tune wyeksportowany z Nokii N9 ładnie dopasowany do oryginalnej animacji; - Podsumowanie połączenia oraz czas połączenia domyślnie włączony; - Wyłączone wpisywanie na początku daty, godziny oraz miejsca pobytu (przy 1-szym uruchomieniu); - Zwiększony interwał skanowania sieci WLAN; - Czwarty dźwięk migawki przy robieniu zdjęć jest pusty; - Cichy dźwięk przy starcie nagrywania filmów; - Klawiszem (gwiazdka - *) uruchomisz moduł Bluetooth; - Klawiszem (zero - 0) uruchomisz aplikację PhoneTorch, latarkę; - Tryb Pendrive zamiast nazwy Transfer danych przy podłączeniu telefonu do PC; - Tryb Pendrive domyślnie włączony przy podłączeniu kabla USB; - Zakładka internetowa do naszego forum; - Domyślnym językiem jest język Polski; - Czas nagrywania w dyktafonie zwiększony do 1 godziny w wysokiej jakości 256kbp/s MP4; - Lekka wibracja przy blokadzie bocznym suwakiem; - Poprawione działanie karty WLAN (mniej prądożercze); - Dostępna pamięć na C:\ to 81,4MB; - Motyw domyślny to ten co jest na screenach czyli Nokia N85 (Touch Blue by Flahorn); - Usunięte wszystkie tematy pomocy; - Usunięte oryginalne motywy; - Możliwość zmiany nazw wszystkich ikon w Menu; - Wysyłanie wszystkich plików z poziomu Menedżera plików zezwolono; - Płynniejsze przesuwanie zdjęć w Galerii; ![]() ![]() PO WGRANIU MODYFIKACJI ZALECANE JEST WYKONANIE HARD RESETU SYSTEMU KODEM *#7370#. Jak należy wgrać poprawnie modyfikację? Osobiście do wgrywania modyfikacji używałem programu ODEON J.A.F ponieważ oddział SFI zapomniał o przysyłaniu dla mnie licencji przez co program staje się zbędnym. 1. Po pobraniu oraz wypakowaniu modyfikacji, katalog RM-333 należy skopiować/przenieść do standardowej lokalizacji czyli C:\Program Files\Nokia\Phoenix\products (w przypadku systemów 32-bitowych, w 64-bitowym OS C:\Pliki programów (x86)\Nokia\Phoenix\products). 2. Uruchamiamy program JAF. 3. Przechodzimy do zakładki BB5 gdzie zaznaczamy: Manual Flash, Dead USB, Factory Set a odznaczamy CRT 308 i następnie klikamy na USE INI gdzie czekamy na wyświetlenie się listy obsługiwanych modeli, z listy wybieramy RM-333. 4. Wyłączamy telefon, wyjmujemy baterię i podłączamy go kabelkiem USB. 5. Klikamy Flash, wkładamy baterię - program sam zacznie wgrywać FW. 6. Po pomyślnym wgraniu oprogramowania otrzymamy komunikat DONE! oraz wielokrotne powtórzenie się dźwięki DING w systemie Windows. 7. Włączamy telefon i czekamy na pierwsze uruchomienie po czym wpisujemy kod *#7370#, zatwierdzamy. 8. Gotowe!! Teraz możesz już personalizować oprogramowanie wg. własnych upodobań. Na forum znajdziesz jeszcze niezbędne aplikacje, aby w pełni spersonalizować telefon: LCG Jukebox 2.72 X-Plore 1.57 N-Gage 2.0 1557 Poprawka dla N-Gage 2.0 Mapy Ovi v3.01 CHCESZ SKOPIOWAĆ NA INNE FORUM? OK! ALE PAMIĘTAJ O TYM KTO WYKONAŁ TE MODYFIKACJĘ!! |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Jun 2012, o 21:19 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Musiałbym znowu zmienić tela na N85, N86 i E52, żeby Twoje mega patche przetestować
![]() |
![]() |
![]() |
3 Jun 2012, o 21:32 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapowiada się fajnie,NokiaHacking.pl zamiast Nokiahacking.pl,tyle że pytanie - mogę wgrać Phoneixem? W jakimś CFW napisałeś instrukcję jak wgrać Phx'em.
|
![]() |
![]() |
3 Jun 2012, o 21:34 |
Ja Panie wszystko Dżafiorem cisnę... w niektórych plikach pozmieniały się CRC i raczej Phoenixem nie pójdzie.
|
![]() |
![]() |
3 Jun 2012, o 21:47 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0, jesteś po prostu moim mistrzem ! Gratulacje tak dobrego cfw. Czekamy na takie dobre cfw na s60v5
![]() |
![]() |
![]() |
3 Jun 2012, o 22:24 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na C5 niedlugo sam z wlasnym ruszam bo moja c5 domaga sie formatu a to CFW co jest na forum ma duzo syfu
![]() ![]() Na E65 nie zrobisz nic takiego, tam pliki sa zabezpieczone przed edycja a ona nie ma dead flasha wiec nawet nie ryzykuj modyfikowac softu ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jun 2012, o 06:27 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jun 2012, o 07:37 |
wook wrote: E65 ma na przykład góra 24 mb ramu dla użytkownika. Ale czemu Ty porównujesz telefony o różnych kościach pamięci? E65 ma kość 64MB. |
![]() |
![]() |
4 Jun 2012, o 10:18 |
Spokojnie chłopaki... HitFan, dzisiaj przerobię składnię plikową z C5 na sucho bo zrobiłem swojego modpacka dla V3 dzięki czemu podmienią się od razu oryginalne pliki na te zoptymalizowane.
Czekaj cierpliwie ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jun 2012, o 14:19 |
wook wrote: To czemu system wykrywa tylko 45 MB. A czemu pendrive 16GB ma 14,9? Tak jest już zrobione i nic na to nie poradzisz. W C5 wykrywane jest 120,6MB RAMwook wrote: Zacząłem się zastanawiać ile RAMu jest dostępne na starcie w C5 Przy włączonym JTM i pasku kontaktów jest 50,2 po starcie bez żadnych modów. Po używaniu zaczyna schodzić do 42-44MB |
![]() |
![]() |
12 Jun 2012, o 15:51 |
rafcix1221 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chciałbym wgrać to fw ale mam problem z jaf'em - wszystkie wersje pokazują mi komunikat: p-key dongle not detected. Please insert activated dongle. Próbowałem już dziesiątki kombinacji emulatorów i wersji jaf'a i nadal nic... Mam win 7 64bit i ustawiam na tryb zgodności xp i administratora a dalej jest to samo... Czy ktoś mi może pomóc?
|
![]() |
![]() |
12 Jun 2012, o 16:28 |
Spróbuj tego (post adriana219) jaf-1-98-64-virtual-pkey-vt1887-60.htm#p405638
Wszystkim plikom *.exe w folderze JAFa daj tryb zgodności z WinXP SP3 i emulator tak samo. Powinno ruszyć ![]() |
![]() |
![]() |
12 Jun 2012, o 16:37 |
Kiedy chce pobrać pisze że plik jest niedostępny...
![]() |
![]() |
![]() |
12 Jun 2012, o 18:51 |
delirein ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
plik jest jak najbardziej dostępny, spróbuj jeszcze raz
![]() |
![]() |
![]() |
13 Jun 2012, o 16:12 |
Wgrałem FW, teraz zabieram się za testowanie
![]() Dzięki za pomoc ![]() [ Komentarz dodany przez: sieman0: 13 czerwca 2012, o 12:05 ] Nie zapomnij podzielić się wrażeniami więc po dokładnym przetestowaniu napisz kilka słów o modyfikacji na tym forum ![]() [ Dodano: 13 cze 2012, o 16:12 ] Trochę już się pobawiłem i coś już mogę napisać: Telefon zrobił się trochę szybszy w porównaniu do oryginalnego FW, jeszcze ani razu mi się nie zaciął... Trochę mi przeszkadza to że w trybie gotowości OVI pod skrótami jest tylko kalendarz, gdyby był tam skrót od Wi-Fi tak jak było oryginalnie to by było lepiej... Na razie tyle, nie widzę więcej wad, ale jak coś się zmieni to jeszcze napiszę ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 25 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|