![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 4 [ 48 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[<2500] Nowy pecet do pracy biurowej: cichy, z pojemnym HDD, UPS, Win7 Prof. |
---|
![]() |
18 Oct 2011, o 16:29 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Dzisiejsza padaka UPS-a, ryzyko zawodności 8-letniego dysku twardego oraz widmo przyszłorocznego kryzysu skłoniły mnie do rozmyśleń nad zakupem nowego komputera. Powinien on oferować jak najlepszą wydajność w swojej klasie cenowej. Najważniejsze cechy:
Gorąco prosiłbym osoby doświadczone o pomoc we wskazaniu takich przykładowych platform. Każdą merytoryczną wypowiedź nagrodzę oczywiście dodatnimi punktami reputacji. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź. ![]() Pozdrawiam, pawelooss PS: Mój typ z pierwszego szukania - choć konstruowany na szybko, tak aby się tylko zorientować circa about. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 17:18 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 17:26 |
Ryan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.arest.pl/konfiguracja/10903
a ja polecam taki zestaw,znajomy ostatnio kupił i poleca,ale brak karty tv ,zawsze można dokupić i na pewno zmieścimy się do 2500zł |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 17:34 |
zibi305, dzięki, ale gotowe konstrukcje raczej zwykle są droższe od tych wyskładanych samemu.
![]() Ryan, fajny, jedyna wada, jaką widzę, to starszy socket 1156 (nowszy to 1155). A może jednak pójść w AMD i AM3? Ktoś potrafi porównać, budżetówki której firmy są najlepsze? ![]() Ryan wrote: na pewno zmieścimy się do 2500zł No i git, choć jeszcze fajniej byłoby nawet zejść do 2000. ![]() Ale jeśli miałoby się to odbyć kosztem znaczącego spadku wydajności, to już wolę dopłacić. |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 19:32 |
kiedyś słyszałem tezę Intel do prac biurowych,graficznych itp a AMD do gier.
pawelooss, tam na stronce masz Konfigurator wbij tam,można składać i składać. Ja osobiście zawsze używam AMD i polecam |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 19:34 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może poczekaj na Tegry do kompów od nVidii?
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 października 2011, o 18:53 ] Podzespół "poczekaj" jest niedostępny w sklepach. ![]() ja bym celował w cos z i-series od Intela |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 19:47 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, Znalazłem porównanie tych dwóch firm
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 października 2011, o 19:09 ] Tak, tak, tylko że samo porównanie z 2007 nic mi nie daje. Chodziło mi o obecny rynek budżetówek. Znalazłem ranking procesorów może się przyda ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 21:02 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: jestem przyzwyczajony już do Intela Bo dostajesz inne naklejki? ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 października 2011, o 20:55 ] Jedni zbierają znaczki... ![]() pawelooss wrote: karta graficzna - tylko tyle, byle była i dało się na niej od czasu do czasu w coś pyknąć, 1GB na karcie graf. niepotrzebne. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 października 2011, o 20:55 ] Jak to zaznaczyłem w pierwszym poście, wybierałem "na pałę" nie przyglądając się zbytnio, co tam pasuje, a co nie. Chciałem się tylko zorientować, jaki poziom ceny należy brać pod uwagę. Więc - nie bij. ![]() [ Komentarz dodany przez: IuDeX: 18 października 2011, o 21:02 ] Spokojnie synu. Nie będę bił. zibi305 wrote: Znalazłem ranking procesorów może się przyda Nie. Ryan wrote: kiedyś słyszałem tezę Intel do prac biurowych,graficznych itp a AMD do gier. Ja kiedyś słyszałem, że bocian przynosi dzieci. Ryan wrote: a ja polecam taki zestaw,znajomy ostatnio kupił i poleca,ale brak karty tv ,zawsze można dokupić i na pewno zmieścimy się do 2500zł Gotowe zestawy często mają plomby. Gotowe zestawy olej. Może potem coś sklecę ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 22:11 |
IuDeX, właśnie oni zaje***ści pod tym względem bo nie dają żadnych plomb
![]() Jak twierdzisz że ta tez jest do du*y to okej bo nie jestem jej autorem ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 22:28 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ryan wrote: a jak tak jesteś przeciwko zestawom to jest opcja konfiguracji własnej i dajemy składamy pEcEtA Tak strasznie przeciwko nie jestem ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 22:32 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marką procesora w kontekście Intel vs AMD zupełnie nie ma się co kierować. Każdy chwali to, z czego aktualnie korzysta, fanboye się sadzą na różnych forach, a porównywać trzeba po prostu konkretne modele pod względem wydajności/ceny i wybrać sobie ten, który takie konkretne starcie wygrywa. To samo przy kartach graficznych Nvidia vs ATI.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 października 2011, o 22:46 ] Ja o tym wiem, dlatego też te marki nie determinują mojego wyboru i szukam różnych rozwiązań. Moje pytanie brzmiało przecież: "AMD vs. Intel - która firma posiada lepszą ofertę w segmencie budżetowym, aczkolwiek z przyszłościowym socketem", a nie "AMD czy Intel - któly lepsiejszy???". ![]() |
Last edited by Obeebok on 18 Oct 2011, o 22:33, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 23:32 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko Intel, bo Intel to Intel.
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2011, o 23:53 |
Remix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko AMD, bo AMD to AMD.
|
![]() |
![]() |
19 Oct 2011, o 17:20 |
![]() |
![]() |
25 Oct 2011, o 21:55 |
![]() Zrewidowałem trochę ten szkic konfiguracji. Zestaw trochę zawyżony. Co sądzicie? Ja cię, ale wszystko podrożało w ciągu 2 tygodni... Wszyscy teraz na to narzekają... >> http://forum.pclab.pl/topic/706107-List ... uterowych/ |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4 Next Page 1 of 4 [ 48 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)