![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 159 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
13 Feb 2015, o 17:59 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.adrenalinemotorsport.pl/aktualnosci/n,bugatti-veyron-z-najdrozszym-ukladem-wydechowym-na-swiecie-od-quicksilver
sk***ysyn jak pierdzi. Aż flaki podskakujo. |
Last post |
![]() |
![]() |
13 Feb 2015, o 18:18 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A dźwięk rozrusznika jak w chińskim skuterze
![]() Tutaj silnik o podobnej mocy, lecz 9 cylindrowy na gaźniku. ![]() |
![]() |
![]() |
13 Feb 2015, o 18:48 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: A dźwięk rozrusznika jak w chińskim skuterze Chciałbym mieć taki skuter XD |
![]() |
![]() |
13 Feb 2015, o 22:35 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin, ZALAŁO SKURWISYNA, TRZA NA PYCH GO XD Ciekawe rozwiązanie tego rozruchu, widziałem w jakimś ruskim traktorze zamiast elektrycznego rozrusznika jest mały silnik benzynowy (coś jak wsk125) który służy do rozruchu, ciekawe
![]() [ Dodano: 13 lut 2015, o 21:24 ] A to była spycharka DT-75 [ Dodano: 13 lut 2015, o 21:35 ] A co do wydechu to z kwasówy było by tak samo a w ch** taniej. |
![]() |
![]() |
13 Feb 2015, o 23:32 |
_NeedSpeed_ wrote: Ciekawe rozwiązanie tego rozruchu Rozruch bezwładnościowy. Zaś w tych spychaczach rozruch za pomocą benzyniaka jest lepszy niż start z akumulatora. Benzyna nie zamarza w żadnym miejscu na świecie, a silnik Diesla w zimę potrzebuję czasu na start (zwłaszcza starsze konstrukcje). ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 11:31 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://otomoto.pl/mazda-rx-8-przerobka- ... 26955.html
Waaat? ![]() Ktoś miał dość zalet i ekonomii Wankla że go wy***przył i wrzucił normalny silnik? ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 13:04 |
Co to ktoś od***ał to ja nie wnikam. Owszem, swapują rexy ale na 1/2JZ, nissanowe RBeki albo K20 z hondy ale co za gówno ktoś tam wsadził to mu powinni jaja uciąć.
nemo333 wrote: Ktoś miał dość zalet i ekonomii Wankla Ktoś mówił że silniki Wankla są oszczędne/ekonomiczne? Bo nie słyszałem. Takie rodzynki nie są kierowane dla ludu cebulaków co jeszcze gaz do tego wrzucają. Kupujesz Wankla - liczysz się z kosztami remontu po 100tys. kilosów drogim oleju wysokim spalaniu i mega frajdzie z jazdy. |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 13:06 |
Coś mu nie poszła ta przeróbka. Check, ESP, olej się świecą, a silnik pracuje.
[ Dodano: 14 lut 2015, o 12:06 ] _NeedSpeed_ wrote: Ktoś mówił że silniki Wankla są oszczędne/ekonomiczne? Bo nie słyszałem. Takie rodzynki nie są kierowane dla ludu cebulaków co jeszcze gaz do tego wrzucają. Kupujesz Wankla - liczysz się z kosztami remontu po 100tys. kilosów drogim oleju wysokim spalaniu i mega frajdzie z jazdy. Wankle wyciskają więcej mocy z litra niż tłokowe. |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 13:28 |
Silnik pewnie z jakiejś Corsy w stodole przerzucony i się dziwisz
![]() ZiomalMarcin wrote: Wankle wyciskają więcej mocy z litra niż tłokowe. Ja o tym wiem ale nemo chyba nie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 13:34 |
_NeedSpeed_ wrote: SP ciężko przywrócić do życia po swapie w nich bo to jest spięte z ECU wanklowym. Wszędzie jest spięte z ECU, przecież musi mieć możliwość regulacji mocy silnika. ![]() _NeedSpeed_ wrote: Ja o tym wiem ale nemo chyba nie Jak na człowieka z miasta, który całe życie jeździ MZK to wie nawet dużo. U mnie w pracy wielu klientów nie wie nawet jakie ma napięcie w instalacji elektrycznej swojego auta. Dla przykładu: - Dzień dobry, poproszę żarówkę H7. - Na 12v czy 24v? - Yyyyyyyy... Wie pan, nie wiem. - A jakie auto? - Skoda Octavia - Mhm, czyli na pewno 12v. - (zadowolenie, że dostanie żarówkę wymieszane ze wstydem z powodu niewiedzy) ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 14:48 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lol, jak pisalem o mnostwie zalet i ekonomii wankla to ironizowalem
![]() Dobrze wiem ile to pali, jak trzeba dbac i ile jest z tym problemow ![]() Co nie zmienia faktu ze z checia przytulilbym taka RX-8 ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 16:05 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: RX-8 przecież to nawet specjalnie drogie nie jest, tylko nikt tego nie chce jak za remont silnika liczą jak za drugie takie auto ![]() ![]() [ Dodano: 14 lut 2015, o 15:05 ] ale fakt, jak działa to fajnie za***rdala i ładnie wygląda. Dupeczki chodzą mokre na sam widok ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 20:22 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
widziałem dzisiaj na żywo renault avantime, chyba jedyny renault który mi się podoba, szkoda że ich prawie nie ma
2.9l v6 fajnie brzmi [ Dodano: 14 lut 2015, o 19:22 ] nie wiem dlaczego, ale smiechłem xd ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 21:58 |
Krzysiek_PL wrote: 2.9l v6 fajnie brzmi Takie samo 3.0 V6 jest w Lagunie II i też spięte z AT i też fajnie brzmi. Vel Satis lepsiejszy, i ma 3.5 V6 spokrewnione z 350zetem ![]() |
![]() |
![]() |
14 Feb 2015, o 22:47 |
Karburator nastawnika XDDDD Może też mam dodatkowy gaźnik przy TPS, muszę to zbadać. XD
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 262 Next Page 159 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)