![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 199 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
14 Jun 2015, o 22:32 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zapomniałeś o oponach, które też się zużywają. A koszt kompletu to w sumie też nie mały wydatek. Komplet na lato i zimę + felunek, żeby nie wydawać kasy u wulkanizatora
![]() [ Dodano: 14 cze 2015, o 22:32 ] jak już o oponach mowa - nie polecam firmy Michelin. Nie dość że przereklamowane, to drogie. Za drogie. W dodatku masa homologacji od różnych producentów samochodów. Teraz tak. Starszy przebił oponę na profilu tak, że opona jest do wyrzucenia. Nie ma co łatać, bo wiadomo - ''safety first''. No dobra, trudno, trzeba kupić nową i po sprawie. No i teraz zaczyna się zabawa: pech #1 - auto z fabryki wyjechało na Miszelinach Energy Saver (2014 rok) ![]() pech #2 - Miszelin już nie produkuje tych opon. Teraz produkują ''Energy Saver +'' (inny bieżnik) pech #3 - w hurtowniach w PL nie ma już tej opony w takiej specyfikacji jaką potrzebuję pech #4 - ściągamy od Goebbelsów "Energy savera'' takiego jak potrzebujemy, po drodze upewniając się 125789 razy że to nie jest ''Energy saver +'', tylko ''stary'' 'Energy saver' pech #5 - przyjechał ''Energy saver'' w wymiarach dokładnie takich jak chcieliśmy! za***iście! "ej tata, patrz, z boku jest troszkę dłuższy rowek niż w naszych oponach. Synek, co ty pi***olisz, widzisz że miszelę enerdży sejwer 205/55/16 91h!'' jedziemy do wulkanizatora, a gość na to: "Panie, to jest inna opona! Pokaż pan to dokładnie, zara obczaimy.'' Pomacał zobaczył i mówi: "Pany! Owszem to jest opona jakiej szukaliście, ale z homologacją mercedesa, i już ch**. Przeciągneli rowek trochę dalej i już jest inna opona''. Nawet w aso opla nic nie znalezli i pewnie do pierwszego przeglądu kulamy na gumie z meśka ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
14 Jun 2015, o 22:44 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam w foce opony z firmy o której nigdy nie słyszałem po regeneracji i działała już trzeci sezon
![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 01:14 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
davvid wrote: jak już o oponach mowa - nie polecam firmy Michelin. Nie dość że przereklamowane, to drogie. Za drogie. W dodatku masa homologacji od różnych producentów samochodów.'' A bo ja wiem? Michelin już 7 rok i jest dobrze, na uszkodzenie takie jak opisujesz jest zapasowe koło identyczne więc w razie takiej usterki jak u ciebie tylko wymiana na zapas i po kłopocie. Zaleta pełnowymiarowego zapasu a nie jakiejś dojazdówki czy innego wymysłu. |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 01:36 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy są teraz auta które mają dostępne pełnowymiarowe koło zapasowe zamiast dojazdowej albo zestawu naprawczego? Chyba mało i tylko na zamówienie, taniej i prościej dac puszkę gówna które mało co daje, zwłaszcza przy rozmiarze obecnych opon i felg, 17-19 to już chyba standard.
[ Dodano: 15 czerwca 2015, o 01:36 ] A czy są teraz auta które mają dostępne pełnowymiarowe koło zapasowe zamiast dojazdowej albo zestawu naprawczego? Chyba mało i tylko na zamówienie, taniej i prościej dac puszkę gówna które mało co daje, zwłaszcza przy rozmiarze obecnych opon i felg, 17-19 to już chyba standard. |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 06:01 |
Ja mam pełnowymiarowe koło zapasowe 15" z opona Pirelli
![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 09:48 |
tak. kup teraz nowe auto z pełnowartościowym 5 kołem...
standardowo masz jakiś gówniany zestaw naprawczy. Dojazdówkę dostałem w pakiecie z innymi bajerami [ Dodano: 15 cze 2015, o 09:48 ] ale to nie zmienia faktu, że Michelin to gówniana firma, i gdyby nie to że już miałem te opony z autem, w życiu bym na nie nawet nie spojrzał. Niby klasa premium, a na mokrym jadą jak moje Nankangi z punto.... |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 16:28 |
Hans ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pierwsza praktyka oblana
![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 20:47 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Raczej dlaczego ich nie przycinają.
Krzaków w sensie XD |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 20:56 |
ch** z krzakami gorzej jak wyjeżdżasz z podporządkowanej i jedynej sposobem na zobaczenie czy coś jedzie jest lustro, lustro ustawione tak ch***wo że kompletnie nic nie widać
![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 21:02 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ch** z Waszymi egzaminami.
Jak widzicie pusty garaż bo Twoje auto stoi u mechanika... ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 21:45 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzysiek_PL wrote: ch** z krzakami gorzej jak wyjeżdżasz z podporządkowanej i jedynej sposobem na zobaczenie czy coś jedzie jest lustro, lustro ustawione tak ch***wo że kompletnie nic nie widać a tam pi***olisz wychylasz sie dopóki coś zobaczysz i ch** tak samo jak parkujesz na parkingu prostopadle z obu stron w chuuuj długie rzędy aut i przy wyjeżdżaniu tyłem na ulicę gówno widać. hehe zawsze można zaparkować tyłem ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 22:05 |
_NeedSpeed_ wrote: hehe zawsze można zaparkować tyłem tylko kto tak potrafi, jak większości używanie lusterek obce jest XD XD XD W Adzie to sama przyjemność cofać na lusterka. ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 23:07 |
ja dzisiaj kombo. Prawa żarówka mijania w pi*** i dokładka zderzaka też w pi***.
#JebaćPolskieDrogi |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 23:08 |
No obniż niżej jeszcze
![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2015, o 23:20 |
z tyłu jestem zadowolony. Przód bym jeszcze z 2 cm dał na dół
![]() albo po prostu większe koło na następny sezon ![]() ale w sumie chciałbym zmienić na jakieś kabrio ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 262 Next Page 199 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)