@michero:
http://wyborcza.pl/1,75968,7464417,Jede ... _mld_.html
http://biznes.onet.pl/dlug-panstwa-stan ... rasa-detal
[ Dodano: 11 kwi 2010, o 20:02 ]
polecam popatrzeć na komentarze. gdzieś czytałem, że na jednego obywatela jest 3000 zł
kacper5 wrote:Te drzewka był malutkie. Skrzydła tego samoloty może nie ścięły by wszystkich drzew ale na pewno odepchnęły by je.
NoViK wrote:A tak BTW to każde mocniejsze drzewo mogło wybić samolot z trajektorii lotu (trzeba uważać na lekcji fizyki ).
michero wrote:Filip, i? Co z tego wynika? Co chciałeś przekazać? Bo trochę nie rozumiem:)
NoViK wrote: A tak BTW to każde mocniejsze drzewo mogło wybić samolot z trajektorii lotu
NoViK wrote:Dokładnie leciał 260km/h. I słyszałem że samolot na początku uderzył w jakiś nadajnik a potem w drzewa. A tak BTW to każde mocniejsze drzewo mogło wybić samolot z trajektorii lotu (trzeba uważać na lekcji fizyki).
kacper5 wrote:Wiek: 99
kacper5 wrote:Zamach na papieża równa się =
Ali Akcza - Czarne Wilkie -ZSRR.
Związek Radziecki podczas zamachu na papieża też przymilał się i mówił ze zrobi to co w jego mocy, kiedy wiadomo było tylko że zamachu dokonali czarne wilki. Tak może być także teraz
gazeta.pl wrote:W latach 90. Szare Wilki porzuciły polityczne ideały i zajęły się handlem bronią i narkotykami. Rosyjskie służby specjalne oskarżały ich o regularne zaopatrywanie w broń Czeczenów.
Agca potwierdził spisek KGB. "Jan Paweł II był wstrząśnięty"
Emerytowany włoski sędzia śledczy Ferdinando Imposimato, komentując wyjście Mehmeta Alego Agcy z więzienia w Turcji, powiedział, że nie spodziewa się żadnych rewelacji na temat zamachu na Jana Pawła II w maju 1981 roku.
Podkreślił, że dla niego najważniejszy jest fakt, iż Agca w liście do niego potwierdził hipotezę o tym, że za zamachem stało KGB i inne służby specjalne dawnego bloku wschodniego.
52-letni Ali Agca opuścił rano więzienie koło Ankary, gdzie odbywał karę za zabójstwo tureckiego dziennikarza.
Emerytowany sędzia zauważył: "W 1997 roku Agca napisał do mnie bardzo ważny list, w którym powtórzył, że był to spisek Bułgarów z KGB".
- Ten ręcznie napisany list, który mi wręczył, przekazałem potem sędziom, a także Janowi Pawłowi II. Kiedy papież przeczytał ten list, był wstrząśnięty, ponieważ zrozumiał, że mówił on prawdę - ujawnił Imposimato.
- Trzy lata później telewizja CBS chcąc mieć pewność napisała list do Alego Agcy wysyłając mu kopię tego pisma, które przekazał mnie. I Ali Agca potwierdził wszystko, mówiąc: wszystko, co było w moim liście do sędziego Imposimato to prawda - dodał emerytowany sędzia, który przez lata prowadził najpierw z urzędu, a następnie prywatnie dochodzenie w sprawie zamachu na papieża.
Według Imposimato to właśnie telewizja CBS przeprowadzi prawdopodobnie teraz wywiad z Alim Agcą, bo - jak wyjaśnił - właśnie ta amerykańska stacja cały czas utrzymywała kontakt z zamachowcem poprzez jego adwokatów.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests