![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Pomysł] Ustawiania domyślnej grupy dla każdego użyktownika |
---|
![]() |
21 Feb 2010, o 17:05 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W tej chwili ranga jest automatycznie przyznawana. User otrzymują range, która ma "najwyższą" ważność. Ja mimo, że jestem sponsorem nie chce być identyfikowany z tą grupa. I tutaj pojawia się moja propozycja. Czy można zachować przywlieje grupy najwyższej a identyfikować sie z dowolona wybraną przez siebie grupą ?
Tak tak. Wiem, czepiam sie i robię rewolucje ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 17:07 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ryba, fajne tylko to by zaburzyło porządek, dlatego pewnie odpada
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 17:09 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ryba, chyba się da bo paweloss ma admina a kiedyś indentyfikował się friendasem =)
|
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 17:11 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ryba wrote: Czy można zachować przywlieje grupy najwyższej a identyfikować sie z dowolona wybraną przez siebie grupą ? Zwróć się do lidera tej grupy, której chcesz mieć kolorek. Liderzy mają możliwość zmiany tej rzeczy. A dokładniej nazywa się to "grupa domyślna". Oczywiście zachowuje się przywilje grupy najwyższej. Ale że nie ma czegoś takiego w regulaminie to tylko od lidera zależy czy zrobi to czy nie. |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 17:27 |
leo20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: ryba, chyba się da bo paweloss ma admina a kiedyś indentyfikował się friendasem =) tak ale miał uprawnienia admina więc mógłby być nawet userem a i tak by miał dostęp do PA |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 20:37 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ryba, przecież już pisałem Ci to na czacie: ucp.php?i=groups - z lewej strony wybierasz grupę i klikasz na "Zamień domyślną grupę". Przynajmniej tak powinno być.
![]() [ Dodano: 21 lut 2010, o 19:37 ] (BTW, skoro dla Ciebie kolorki to jedno, to i wybrana grupa domyślna powinna być bez znaczenia. ![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 20:46 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: . Przynajmniej tak powinno być. powinno być ale nie ma. do tego mają dostęp tylko admini ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 20:48 |
No to zainteresowanym mogę zmieniać. Chyba nie ma tak trudno napisać 1 PW z prośbą.
![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 21:15 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: powinno być ale nie ma. do tego mają dostęp tylko admini Nie tylko, modzi także. Wiem bo jako mod pewnego forum działającego na phpBB3 mogę zmienić sobie rangę. Ale tutaj jako "szary" użytkownik - nie.![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 21:32 |
pawelooss wrote: ryba, przecież już pisałem Ci to na czacie: ucp.php?i=groups - z lewej strony wybierasz grupę i klikasz na "Zamień domyślną grupę". Przynajmniej tak powinno być. Jakby działało to bym o tym nie pisał. pawelooss wrote: BTW, skoro dla Ciebie kolorki to jedno, to i wybrana grupa domyślna powinna być bez znaczenia. ) No a tutaj jest różnica. Bo ranga przypisuje Cie do grupy i jesteś z Nia przez to rozpoznawalny. A kolorek to jeszce jeden dodatek. pawelooss wrote: No to zainteresowanym mogę zmieniać. Chyba nie ma tak trudno napisać 1 PW z prośbą. Dopóki to jest dość kameralne forum to można. Ale forum sie rozrasta i jak bedziesz w ciągu tygodnia dostawał n prośb o zmiane domyślnej rangi to się wściekniesz. Dlatego też pytam sie czy nie ma możliwości aby każdy to sobie zmieniał ? |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 22:54 |
No OK, myślałem, że domyślnie nie ma takiego uprawnienia do ustawienia, ale było. Powinniście już móc zmienić kolorek.
![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 22:56 |
pawelooss wrote: No OK, myślałem, że domyślnie nie ma takiego uprawnienia do ustawienia, ale było. Powinniście już móc zmienić kolorek. Wszytsko działa. Dzięki ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|