Filip wrote:ZiomalMarcin, ja się z tobą nie zgodzę.
Filip wrote:Jestem za legalizacją wszystkich narkotyków
Filip wrote:Zaraz potruły by się miliony narkomanów i byłby z nimi spokój.
ZiomalMarcin wrote:Wiesz co czynią inne narkotyki typu amfetamina, heroina? One wyniszczają organizm najbardziej ze wszystkich narkotyków które aktualnie są w obiegu.
ZiomalMarcin wrote:typowego ćpuna leżącego na ławce z strzykawką w żyle, albo upieprzonego od białego.
Filip wrote:widzimy za to meneli z butelką.
Filip wrote:pawelooss, to samo może się dziać obecnie przez alkohol.
Filip wrote:Oraz to, iż nie jest powiedziane, że legalizacja zwiększy liczbę narkomanów. Ci co chcą i tak po nie sięgną, a potem zabiją innych na haju, jeśli będą takie okoliczności.
Nie wiem jak gdzie indziej ale w szkole, do której chodzę zioła nie paliło może 2 uczniów na 33.
Każdy kto zechce i tak czy będzie to legalne czy nie załatwi sobie cokolwiek zechce.
Filip wrote:I w tym jest problem, bo jak ktoś zapali zioło i pomyśli, że narkotyki nie są szkodliwe, to może ze złym podejściem spróbować silniejsze środki. Trzeba rozróżnić używki a narkotyki.
Filip wrote:widzimy za to meneli z butelką.
Filip wrote:z tymi najgorszymi można by było tak zrobić, że nie wolno sprzedawać, karanym się jest za ileś tam gramów +, a narkomani za to, gdy zostaną złapani na gorącym uczynku.
pawelooss wrote:I uważasz to za pochlebny obrazek, który należy poszerzyć o narkomanów?
Bo ja myślałem, że wzorce czerpie się z ideałów, a nie dna.
pawelooss wrote:Już o tym pisałem. Przyzwolenie zawsze zachęci nowych - osoby ciekawskie, ale jednak nie tak odważne, by spróbować na nielegalu.
patryk-88 wrote:Jedynie za ghb bym zrobił masowe ucinanie narządów tym co to rozprowadzają.
ZiomalMarcin wrote:A taki przećpany od kompotu na przykład może w swojej chorej wyobraźni zobaczyć Ciebie jako np. Hitlera i sprzeda Ci kosę
pavixion wrote:bynajmniej tak uważam
Witam , dzisiaj pragnę przedstawić wam kolejny filmik , tym razem pokazujący jak manipulowano ludźmi. Dlaczego jesteśmy "ciemnogrodem" Polecam zainteresowanym.
Film dokumentalny o zielonej roślinie, która jeszcze niedawno była uznawana za zło i przyczynę szaleństwa, pokazujący ciekawe spojrzenie na marihuane, opinie ludzi, ekspertów zajmujących się badaniem tej magicznej rośliny pod kątem jej właściwości medycznych.
! Polecam każdemu kto jest zainteresowany tematem cannabis !
Film bardzo ciekawy, pokazuje jak to się stało ,ze konopia ewoluowała.Dlaczego posiada THC ,oraz odczynnik thc ( czyli konopia sama siebie broni)Obala mit o uzależnieniu od heroiny po marihuanie, według tego filmu wychodzi na to ,ze to lenistwo jest przyczyna HEROINY!!a nie konopie.
Niestety tez jest osoba uzależniona, bardzo ciekawa produkcja polecam zobaczyć, jak zawsze filmy które daje.
Dlaczego??
Bo warto mi osobiście ten film dostarczył wile wiele wiele wiedzy , której nie posiadałem.
Witam , dzisiaj pragnę przedstawić wam kolejny filmik , tym razem pokazujący jak manipulowano ludźmi. Dlaczego jesteśmy "ciemnogrodem" Polecam zainteresowanym.
kanadyjski film dokumentalny z 2007 roku, który wyjaśnia dlaczego marihuana jest nielegalna, jakie naprawdę grożą nam konsekwencje zdrowotne, czy prohibicja działa i co by się stało po opodatkowaniu jej. Film zdobył liczne wyróżnienia na międzynarodowych festiwalach filmowych. Jest to mój pierwszy film jaki oglądałem i wam też polecam zaczynanie od niego.
Czy palimy marihuanę?
Nie.
Czy polecamy innym palenie marihuany?
Nie.
Czy chcemy, żeby każdy mógł palić ją bez przeszkód, jeżeli chce?
Tak.
W Polsce marihuana jest nielegalna. Za samo posiadanie choćby ułamka grama konopi indyjskiej, można spędzić pół roku w więzieniu. To niesprawiedliwe, głupie i niedorzeczne. Nie można karać ludzi za coś, co nikogo nie krzywdzi!
To nie tylko niedorzeczność, ale i paranoja: dane mówią jednoznacznie, że marihuana nie jest specjalnie szkodliwa. Mimo to, traktuje się ją tak, jakby w liściach siedział duch samego Adolfa Hitlera, a zapalenia skręta było równoznaczne z zapisaniem duszy diabłu. Tymczasem marihuana jest znacznie mniej szkodliwa od alkoholu! Wyobrażasz sobie sytuację, że za posiadanie puszki piwa mógłbyś trafić na pół roku do więzienia?
Osobiście uważamy, że marihuanę należy traktować dokładnie tak samo, jak alkohol: w małych ilościach jest to przyjemność, w zbyt dużych - straszny syf.
Ale nawet gdyby była to skondensowana trucizna i jedno zaciągnięcie się powodowało raka, wylew, padaczkę i trądzik, to i tak każdy powinien mieć prawo robić ze sobą co chce. A nie ma prawa, dopóki marihuana jest nielegalna. Prawo decydowania o sobie oddano w ręce urzędników, którzy odgórnie decydują o nas wszystkich. A nie tak powinno być!
Dlatego zdecydowanie popieramy inicjatywę "Wolne konopie".
Bo człowiek, żeby móc wybierać między dobrem a złem, najpierw musi mieć w ogóle możliwość wyboru.
Martin Lechowicz
Marcin Hugo Kosiński
www.kontestacja.com
www.WolneKonopie.pl
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest