![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
Previous topic | Next topic Page 2 of 4 [ 47 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
X3-00 robi zdjęcia w RAW! Czyli kolejny format do złamania: NokiaRaW. |
---|
![]() |
8 Aug 2010, o 21:06 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
walkmanowiec wrote: BreezeBrowser Pro walkmanowiec wrote: RawTherapee v.2.4 Nie udało mi się nimi otworzyć pliku *.nrw. |
Last post |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 22:12 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbowałem otworzyć Photoshopem ale nie dało rady.
|
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 22:23 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sugerujecie się tym, że na ekranie telefonu wygląda gorzej? Trzeba by spróbować na ekranie komputera.
P.S ja też to dawno widziałem na nokii 5220XM ![]() |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 22:26 |
Dobra poszperałem trochę i:
Quote: The program opens JPG, NEF, NRW (Coolpix RAW) and TIFF files, and allows for quite good - though not exhaustive - RAW review, manipulation and conversion Chodzi o program Nikon View NX, ja nie mogę go ściągnąć ze względu na wolnego neta. Niech ktoś spróbuje otworzyć w nim ten plik ![]() |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 22:48 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pobieram, zaraz napiszę o skutkach.
Ustawiłem tak, aby program pokazywał tylko pliki nrw. Po otworzeniu zdjęcia pojawia się "Unsupported file type" |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 22:50 |
bastard3son ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamilloi, ciekawa sprawa, bo u mnie (dzięki zainstalowanemu Nero Suite) jest dopisek do pliku Nero WMA Disc
![]() PhotoShop tego nie chce otworzyć. Zaraz ściągnę RawTherapee v.2.4 to zobaczę i napiszę. |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 22:50 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Viperer wrote: Po otworzeniu zdjęcia pojawia się "Unsupported file type" ja mam to samo na tym zdjęciu od kamilloiamożliwe że to jest NokiaRaW i dlatego żaden program nam tego nie otworzy, jak z plikami nif było ![]() |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 22:54 |
kamilloi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wg mnie to nie jest Nicon RaW ale Nokia RaW.
![]() bastard3son, Co do Nero WMA Disc to już wyśledziłem to. Jednak z dwojga złego nakierowałem tor poszukiwań na coś ze zdjęciami ![]() [ Dodano: 8 sie 2010, o 21:54 ] 3 razy ten post wysyłam i za każdym ktoś piszę coś nowego ![]() |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 23:02 |
bastard3son ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RawTherapee nie chce się uruchomić - jakieś błędy runtime ;/
Ściągam ViewNX (instalka ponad 50MB ![]() EDIT: Kredki - ViewNX nie chce tego otworzyć. Nie wiem czy potrzebuje jakiejś rejestracji czy co... |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 23:26 |
kamilloi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
9 Aug 2010, o 11:33 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może cały myk polega na tym że są zmienione nagłówki pliku i przez to programy wywalają błąd.
Tak sobie myślę żeby wrzucić do nokii plik raw z nikona i zobaczyć czy go uzna ![]() [ Komentarz dodany przez: kamilloi: 9 sierpnia 2010, o 11:14 ] Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - nie otworzy bo są inne nagłówki. |
![]() |
![]() |
9 Aug 2010, o 12:34 |
kamilloi wrote: Co znajdę po otwarciu pliku? Sprawdziłem wcześniej ale już byłem offline i nie napisałem o tym ![]() Gązo5 wrote: może cały myk polega na tym że są zmienione nagłówki pliku i przez to programy wywalają błąd. Tak sobie myślę żeby wrzucić do nokii plik raw z nikona i zobaczyć czy go uzna ![]() Szukam jakiegoś pliku .nrw, ale mam inny pomysł, nagłówek z .nrw Nikona wrzucę do pliku od kamilloi i może wtedy jakiś program go otworzy. Chociaż pewnie NOKIARAW to zupełnie inny standard i format, ale spróbować można ![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2010, o 16:15 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Umnie na s40v3 też tak jest
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2010, o 17:15 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zibi305,
Ja jak miałem 6300 to nie zauważyłem że tak zapisuje o.0 Od szczała było .jpg Aż sprawdzę na 3110c ![]() [ Dodano: 28 wrz 2010, o 17:12 ] 3110c od razu zapisuje w jpg, 3 próby (zrobienie fotki i zaraz po pokazaniu się animacji, wyjęcie baterii ![]() i wszystkie 3 fotki w jpg, a do tego nie czytelne ("Nie można otworzyć zdjęcia" komunikat z n95) Czyli tylko s40v5 w górę zapisują w raw. Już, zrobiłem doświadczenie.. Wnioski: 3110c tworzy zwykłe jpg, wyłączenie aparatu w trakcie przetwarzania zdjęcia powoduje że owa fota ma 0B |
Last edited by Tomi1134 on 28 Sep 2010, o 17:21, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
28 Sep 2010, o 22:36 |
RicoElectrico ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da się złamać NRW? Da się.
![]() ![]() Pod 0x134 jest szerokość, pod 0x136 wysokość w unsigned int little endian. [ Dodano: 28 wrz 2010, o 20:39 ] Kombinuję coś pod Irfanem ale obraz różni się kolorystycznie. Jest jakby niedo-prześwietlony ![]() [ Dodano: 28 wrz 2010, o 20:49 ] ![]() [ Dodano: 28 wrz 2010, o 22:32 ] Aby "przyszybczyć" prace prosiłbym chętnych o wysyłanie plików .nrw wraz z .jpg . Najlepiej w różnych rozdzielczościach, trybach, balansie, ekspozycji itd. Tylko trochę mniej rozmazane ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next Page 2 of 4 [ 47 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)