Cztery dni przed wyborami Nowa Prawica Janusza Korwina-Mikke być może dowie się, czy będzie mogła zarejestrować listy wyborcze w całym kraju. Posiedzenie Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego odbędzie się 5 października i będzie niejawne - dowiedział się portal tvn24.pl.
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie odrzucił skargę Nowej Prawicy Janusza Korwin–Mikkego na działania Państwowej Komisji Wyborczej. Oznacza to praktycznie, że Nowa Prawica nie będzie mogła wystawić kandydatów do Sejmu w całej Polsce. 9 października zabraknie także na listach samego Janusza Korwin-Mikkego.
Decyzja zapadła na niejawnym posiedzeniu WSA które zakończyło się w środę po godz. 15.
Jak poinformowała tvn24.pl rzeczniczka WSA w Warszawie sędzia Małgorzata Jarecka sąd uznał, że nie jest organem właściwym do rozpatrywania tej skargi.
Szaleństwem jest robienie tego, co się robiło do tej pory i oczekiwanie w związku z tym innych rezultatów.
Frizona: Gra lub grał Pan kiedyś w gry komputerowe? Jeśli tak, to w jakie?
JKM: O, tak: Ale w logiczne i zręcznościowe - miałem dobre wyniki w "Kulki", mam znakomite w pasjansie "pająk" (układam 2 na 3) - natomiast nie uprawiam ani "przygodowych" ani takich ze strzelaniem itd. - bo reguły są dla mnie niejasne. A za najlepsza grę uważałem Jet Set Willy. Tego nikt nie pobije!
boczkens wrote:Mieliśmy do czynienia z bardzo inteligentnym człowiekiem o kontrowersyjnych poglądach.
Ryan wrote:Nie wiem co wy w nim widzicie
Ryan wrote:Powiem lepiej jest tyle wart co reszta polityków w tym kraju czyli 0.
boczkens wrote:ZiomalMarcin, cięte riposty znikąd się nie biorą. Są to odpowiedzi zamykające mordy wszystkim, z którymi prowadzi dialogi, wymagające potężnej wiedzy i niemałej inteligencji. Poglądy kontrowersyjne ale tylko w niektórych sprawach, choćby takich jak paraolimpiada. Większość dość ogólnikowych poglądów jest bardzo sensowna, tj. monarchia, posiadanie broni, legalizacja wszelkich narkotyków itp. Zdecydowanie w przyszłych wyborach na Niego zagłosuję. Przynajmniej będzie nas godnie reprezentował na arenie międzynarodowej w przeciwieństwie do obecnych, tfu, władz.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests