![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Sport |
Previous topic | Next topic Page 4 of 7 [ 92 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Kulturystyka, Trening, Suplementy, Odżywki, Sterydy. |
---|
![]() |
23 Oct 2009, o 20:36 |
lulinha10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
raz, dwa razy w tygodniu na "pakernie"
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
23 Oct 2009, o 20:42 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wiecie jak zapobiedz yyy to się zwie zakwasów? Bo jak pompuje to mnie później barki bolą i ręce
|
![]() |
![]() |
23 Oct 2009, o 20:43 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adam, ja myśle że robisz za dużo, nie rób na wycisk ile dasz rady tylko sobie zrób np: 3 seryjki po 10 zależy ile zrobisz na wycisk.
|
![]() |
![]() |
23 Oct 2009, o 20:47 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak uniknąć bólu
Jak już wspomniano, natężenie i częstotliwość występowania bólu mięsni zmniejsza się, kiedy ćwiczymy regularnie i stale. Podejmując nowe ćwiczenia, unikniemy dolegliwości bólowych, jeżeli będziemy przestrzegać następujących zasad: -początkowa mała intensywność wysiłku (małe obciążenia), mała amplituda i dynamika ruchu, -powolny wzrost obciążenia i amplitudy ruchu podczas kolejnych treningów, -poprawa koordynacji (dzięki temu powolne włókna mięśniowe wcześniej przystępują do pracy), -odpowiednia rozgrzewka (bieg lub rowerek), -unikanie wysiłków ekscentrycznych, ŁAGODZENIE POWYSIŁKOWEGO BÓLU MIĘSNI: Zalecenia: -trening wytrzymałościowy (20-30 minut, intens. 60-70% cm.) -lekka koncentryczna praca mięśni -zastosowanie ciepła, np. sauna, solarium, gorąca kąpiel. Przeciwwskazania: -głęboki masaż, -intensywny/maksymalny trening, -wyraźnie ekscentryczna praca mięśni, -powtarzanie ćwiczeń, które wywołały ból. |
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 09:33 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pompki, brzuszki, i mam jeszcze ławeczkę + dwa koła zamachowe od forda sierry + dwa dociski
![]() |
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 10:34 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak Cię bolą stawy to kup sobie Artesan
|
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 10:44 |
wasiesto, za takie rady podziękuje l
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 10:47 |
Adam,
Zła rada ? Artresan jest od stawów więc ? Wzmacnia chrząstke stawowoą więc jak najbardziej dla ciebie. Powodem tych bóli może być jedynie to, że twoje stawy nie są jeszcze do końca wypracowane. Trzeba ćwiczyć regularnie. |
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 11:02 |
hmmm a widzisz nie pomyślałem...
Może kupie sobie artresan ![]() |
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 11:31 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
możesz kupić sobie glucosamine, arthrblock, animal flex lub jakiś inny specifik.
głownie chodzi o ochrnonę stawów, jesteś jeszcze młody, w stawach jest jeszcze dużo chrząstki i innych galaretek które się nie utwardziły, a wiadomo jak coś miękkie to jeszcze niezbyt wytrzymałe, wiec musisz o stawy dbać najbardziej, co z tego że będziesz miał uwydatnione mięśnie jak sobie załatwisz stawy za młodu i przy 50 latach szklanki utrzymać nie będziesz mógł:):) (joke) |
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 15:28 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja jeszcze dopytam co do stawów. To prawda że jak się strzela palcami (wiecie chyba o co chodzi) to później się mogą trzęść ręce?
|
![]() |
![]() |
24 Oct 2009, o 15:48 |
Raczej nie. Jednak około 60 roku mogą pojawić się problemy z ruszaniem palcami, czyli np. zwyrodnienia ruchowości, obrzęki, itp. . Zdarza się bardzo często, że takie problemy są odczytywane przez lekarzy jako zwyczajne objawy chorób wieku starczego.
|
![]() |
![]() |
25 Oct 2009, o 13:06 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ćwiczę 6 Weidera na mięśnie brzuszka
![]() [ Komentarz dodany przez: maciekbronkz: 2009-10-25, 12:16 ] 6W wali kręgosłup gorzej niż 3 lata pracy w kamieniołomie więc odradzam ![]() |
![]() |
![]() |
25 Oct 2009, o 16:21 |
SileS, możesz mi powiedzieć na czym to polega?
KCE wyrywać lasky na kaloryfer ![]() p.s czy ty jesteś Mr SileS z windowsmx.pl? |
![]() |
![]() |
25 Oct 2009, o 16:40 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie. Wysłałem Ci PW z linkiem żeby nie roić jakiejś reklamy.
Nie Niestety nie jestem Mr Siles ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next Page 4 of 7 [ 92 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Sport |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)