![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
Previous topic | Next topic Page 7 of 9 [ 133 posts ] Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Wybory Prezydenckie 2010 - dyskusje i typowanie kandydatów. |
---|
![]() |
20 Jun 2010, o 21:26 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wybieram niewiele mniejsze zło - Kaczyński.
[ Dodano: 20 cze 2010, o 21:26 ] poglądy obydwóch kandydatów mi nie odpowiadają, ale w Kaczyński mówi jakoś tak mniej sztucznie niż Komorowski, po zachowaniu wydaje się bardziej zaufany dla mnie. |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Jun 2010, o 21:39 |
kacper5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaczyński!
Szkoda że JKM otrzymał tak małą liczbę głosów. Najbardziej podobała mi się jego wypowiedź po wynikach: TVP - Na kogo pan odda głos JKM - Jeszcze niewiem, muszę z nimi porozmawiać i dowedzieć soę co który zrobi żeby powstrzymać swoją bandę złodzieji. ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jun 2010, o 21:42 |
bastard3son ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wybieram dużo mniejsze zło - Komorowski.
Po prostu nie wierzę w tą niby wielką przemianę Kaczyńskiego. |
![]() |
![]() |
20 Jun 2010, o 21:59 |
dario_mce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja również nie wierzę w J. Kaczyńskiego moim zdaniem zaprezentował nam swoje umiejętności rządów jak był premierem i jak wiemy nic dobrego z tego nie wyszło obawiam się jednak gdyby J.Kaczyński wygrał został prezydentem to większość ustaw naprawdę dobrych zostałoby z wetowane, bynajmniej robił to L.Kaczyński. Jak za pewnie zauważyliście J.Kaczyński ma duże poparcie na wsi niestety w miastach bardzo słabe jak dla mnie to może sołtysem zostać. No i J.Kaczyńskiego popierają ludzie w wieku średnim. Jeżeli chodzi o mojego faworyta w tych wyborach, czyli B.Komorowskiego, który naprawdę wiele może wieść pożytecznego dla naszego państwa. B.Komorowski ma duże poparcie w miastach, ale bardzo małe na wsi. I skala wiekowa głosów na tego kandydata jest inna, ponieważ ma większości poparcie obywateli od 23-40 lat jak i od 40-59.
Podsumowując, jeżeli któryś z tych panów wygra to powiedzmy sobie szczerze będzie miał bardzo pod górkę nie będzie mu łatwo, bo skutki powodzi trzeba naprawić i na tym polu trzeba się wykazać. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 20 czerwca 2010, o 23:14 ] Jak można mylić takie 2 zupełnie różne od siebie słowa "bynajmniej" i "przynajmniej", to ja nie rozumiem. Poprawione ![]() |
Last edited by dario_mce on 20 Jun 2010, o 23:31, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
20 Jun 2010, o 22:46 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dario_mce, tak mogę powiedzieć, że miejscowość Wołomin należąca do Warszawy, największym poparcie darzy Jarosława Kaczyńskiego, która ma tam 90%! Najwięcej w Polsce. W poprzednich wyborach było to samo, na Tuska miasto, na Kaczyńskiego wieś. Jako iż, że na wsi średnia wieku jest starsza to samo mówi za siebie, że w mieście jest mniejsza ta średnia wieku.
Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 01:18 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja nie głosuję na żadne mniejsze zło, tylko na dobrego kandydata.
![]() Zaryzykuję i udzielę im POparcia na 100% władzy, lecz potem będę ich z tego rozliczał. |
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 02:39 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Komorowski, lecz wybrałem ostatnią opcję.
Komorowski sprawia wrażenie "zwykłego człowieka" - lepiej niż Kaczyński ![]() [ Dodano: 21 cze 2010, o 02:39 ] Komorowski, lecz wybrałem ostatnią opcję. Komorowski sprawia wrażenie "zwykłego człowieka" - lepiej niż Kaczyński ![]() |
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 08:35 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja oczywiście zagłosowałem na B. Komorowskiego, w drugiej turze też to zrobię,
A teraz coś na rozluźnienie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 13:11 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm, ja nie głosowałem, bo nie ma mnie chwilowo w kraju. Ale z tego co widzę nie mam czego żałować. Obóch tych Panów nie darzę sympatią, a ich tzw 'programy' są mi obce. W kraju nic się nie zmieni (chyba, że na gorsze), a świat dalej będzie się śmiał z Polskiego prezydenta, tak jak było za rządów ś.p. Lecha. Osobiście jako Polak chciałbym żeby jednak tak nie było
![]() |
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 13:43 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Komorowski. Dla mnie głosowanie na Jarasa, to głosowanie z litości, że stracił brata i kolegów z rządu.
|
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 13:43 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamil_amil wrote: Dodajcie do listy Palikota ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 21 czerwca 2010, o 13:21 ] Jako polityk super, przynajmniej nie boi się odważnie mówić, ale prezydentem byłby raczej kiepskim. ![]() Uważam, że Pan Kaczyński czy Komorowski wcale nie będą lepsi |
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 13:54 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A w czym którykolwiek ma być świetny? To program Got Talent czy jak? Prezydent to urzędnik! Ma on za zadanie współpracować z rządem i sprawnie wcielać w życie przygotowane reformy. Ponadto służy jako "dekoracja" na różnych zjazdach oficjeli i "rozdawajka" odznaczeń zasłużonym. Może brzmi to dość obcesowo, ale tak jest w istocie. Cóż więcej?
|
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 13:56 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: Prezydent to urzędnik urzędnik, który gów^o może ![]() pawelooss wrote: Ponadto służy jako "dekoracja Tu się zgodzę. Prezydent musi wyglądać że jest "najwyższą" osobą w państwie. Hmm, a ja mam pytanie nieco odbiegające od wyborów ale związane z nimi. Jak myślicie. Jak będzie wyglądać Polska ze 100% władzą (jeżeli Komorowski wygra), a jak może wyglądać gdy JAK wygra? |
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 14:05 |
Ds80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Komorowski i tylko Komorowski. Nie chcę widzieć Kaczyńskiego jako prezydenta. Szkoda, że ten Napieralski nie wszedł do drugiej tury...
|
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 16:21 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next Page 7 of 9 [ 133 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)