Oxygen Phone Manager potrafił dodać masowo +48 do całej książki adresowej jak dobrze pamiętam Tylko raczej nie ogarnie E52, musiałbyś się pobawić i znaleźć najnowszą wersję albo jakoś na około to obejść, bez podpinania fona
Można też zrzucić kontakty na komputer i otworzyć je przez Windowsowy notatnik i dodawać prefiks +48, zawsze to szybciej niż wpisywać w telefonie łamiąc sobie palce, później załadować do telefonu i masz wszystko jak należy.
Jeśli posiadasz jakąś zbędną Nokię opartą na Symbainie 9.3 FP2 lub nowszym - daj znać, możemy jeszcze wskrzesić ten system.
Samą satysfakcję, że system z serii N zadziałałby na serii E a wtedy można byłoby dodać do takiego portu elementy z serii E i masz telefon muzyczno biznesowy.
Kontakty zrzucisz chyba robiąc kopię zapasową na karcie pamięci a potem z karty na PC.
Jeśli posiadasz jakąś zbędną Nokię opartą na Symbainie 9.3 FP2 lub nowszym - daj znać, możemy jeszcze wskrzesić ten system.
Aha, już rozumiem . No tak, bo seria N to seria typowo multimedialna, a E to biznesowa z starożytnymi fuknkcjami multimedialnymi (nie no z drugiej strony to jest całkiem OK )
Hm po wgraniu nowej modyfikacji mam aktualizacje softu do 091.004 tylko moge ją zrobić przez komputer, bo przez telefon nie idzie i informuje podłącz do kompa. Olać to czy aktualizować?
To samo tyczy się Pythona oraz aktualizacji strefy czasowej? Co to daje, instalować?
Wcześniej w tym poście opisywałem problemik z mms (dłuższe przeładowywanie ekranu do odpowiedzi mms). Od wczoraj „problemik” jakby ewoluował tzn. teraz przeładowuje tylko ze do ekranu wiadomości sms, a powinno do ekranu mms. Dopiero opcje->tryb wiadomości->wiadomość mms przełącza na ekran do pisania mms – co oczywiście jest uciążliwe i czasochłonne. Właściwie nic nie zmieniałem w ustawieniach poza przełączaniem (testowym) po między trybami sieci. Po prostu jakby samo z siebie nagle odmówiło posłuszeństwa. Testowałem na dwóch fonach z PCF (e52 i n86) na obu to samo od wczoraj. Na n86 przeładowuje jeszcze dłużej bo nawet kilkanaście sekund!
oczywiście wybaczam ale na poważnie ... nie wiesz o co mi chodzi dlatego że nie jasno to opisałem, czy też dlatego że nie masz już sprzętu na którym mógłbyś np .przetestować opisany problem?