by adrian219 » 14 Aug 2012, o 19:59
Ernest05 wrote:Mistrzowskie to było założenie tematu przez MODERATORA 4 miesiące wcześniej, który tak naprawdę o kupnie telefonu myśli od 4 dni. Takiego cyrku to ja chyba na żądnym forum nie widziałem.
Robisz jakieś wielkie problemy na siłę. A co to za różnica czy moderator, czy zwykły użytkownik? Mogę nawet sr** do wiaderka, kto mi zabroni?
4 miesiące wcześniej zakładam, ponieważ:adrian219 wrote:następuje powoli ta chwila, gdy można już myśleć o wymianie telefonu.
adrian219 wrote:Jeśli chodzi o Android to przespałem cały szał, podobnie jak fińska firma, nic nie wiem - liczę tutaj na Was.
I na dodatek: telefony są zwykle zapowiedziane 4 miesiące wcześniej, więc żaden nowy model by nie doszedł do sprzedaży.
+ zawsze podkreślałem, że telefon będzie brany później:adrian219 wrote: telefon będzie brany za jakiś miesiąc/dwa miesiące - to wszystko zależy od pierwszego pytania z postu.
adrian219 wrote:Cena może być wyższa o te 100 czy 150zł, bo jak wiemy rynek jest ruchomy, a ja teraz telefonu nie kupuję.
Ernest05 wrote:który tak naprawdę o kupnie telefonu myśli od 4 dni.
4 miesiące wcześniej gdybałem i poznawałem ofertę Androida (a także m. in. WP7), cop półtorej miesiąca tak ok. dawałem jakieś nowe informacje na temat mojej sytuacji finansowo/operatorskiej, a od 4 dni na poważnie przeglądam "allegrowe" oferty i konkretnie przyglądam się cenom.
Ernest05 wrote:To ty w końcu bierzesz tel bez umowy, czy przedłużasz abo. Bo tak to może coś z twojej oferty by się wybrało.
Czytamy temat od początku. Punkt drugi i trzeci. Tylko, że wyszło tak a nie inaczej, że mam mniejszą kwotę do wydania (bardzo nieopłacalne telefony w Mixie).
Reasumując, telefon biorę na wolnym rynku za kwotę 400zł (z minimalną nadwyżką paru złotych).
Nic nie kupiłem jeszcze przecież.

Od 500zł zaczynają się nówki, odpada.
EDIT: Pisałem długi post, więc powtórzenia z jonny mogą się zdarzyć, sry.