by adrian219 » 15 Aug 2012, o 20:33
Ernest05 wrote:Dałem nacisk na słowo moderator, dlatego, że osoba pełniąca tę funkcję nie powinna dawać przykładu "jak zawracać ludziom głowę na marne ?".
Na marne? No przecież od początku mówiłem, że telefonu nie kupuję od razu. Na marne? Chciałem poznać ofertę Androida. Na marne? Przecież kupuję telefon, bez względu na wszystko - tak i tak będzie zakupiony. Cały czas uważasz, że na marne? Opinię z tego tematu bardzo mi pomogły w wyborze.
Ernest05 wrote:Mogłeś przez te 4 miesiące sam się zaznajomić z tematem i 4 dni wcześniej założyć temat.
Wolę poznać opinię użytkowników z tego forum. Ale cały czas nie wiem dlaczego Cie boli fakt, że założyłem temat 4 miesiące wcześniej, domy nie runęły, gałąź się nie załamała, III WŚ nie ma. Mogłem i założyć rok wcześniej, kto mi zabroni? Moja własna wola, która w żaden sposób nie może być zakazana przez aktualny regulamin.
Ernest05 wrote:Może taki jestem upierdliwy i się czepiam, bo jestem moderatorem na innym forum...
Kompletnie inne realia. Tutaj otwartość i życzliwość, tam rygor i postrach. Dlatego jesteś taki zdziwiony.
Ernest05 wrote:W ten sposób pokazujesz użytkownikom tylko, że nie opłaca się szukać, tylko lepiej czekać na wszystko podane na tacy.
Głupoty, tylko ty tak sądzisz. Lenistwo to by było, gdybym poprosił Was o linki do allegro i żebym sobie mógł wybrać z pośród pary aukcji. Podanie modelu telefonu + krótkie wytłumaczenie dlaczego akurat on (czyt. telefon) jest bardzo ciężkim orzechem do zgryzienia dla osoby obeznanej? No nie sądzę. Sam wiem podobnie na swojej osobie w innych dziedzinach życia (bo nie koniecznie musi tu chodzić o komórki).
Ernest05, temat i tak przejdzie po kupnie porządne odchudzenie i oczyszczenie ze spamu (nasza dyskusja, fanbojskie wypowiedzi, hejterskie zagrania).
IuDeX wrote:Mówił, że zależy mu na wyświetlaczu.
Prawda, zależy. 5530XM wydaję się mały. na LWW też.
rybak, spokojnie. Po co się tak rzucać? Nie musisz robić za jakiegoś ochroniarza i jeśli chciałbym to sam by zapytał i poprosił o takie porównanie.
Ernest05 wrote:Wiem, że wielu ludzi tutaj interesuje się telefonami, jednak czytam troszkę wasze forum i jak mówiłem, jeśli chodzi o symbian to dostaję od was, ale wiedzą o androidzie nie grzeszycie. (tzn. nie wszyscy, bo niektórzy mają pojęcie)
Nie musimy być we wszystkim ekspertami.
Ernest05 wrote:I jak idą poszukiwania LWW ?
Siedzę często w pracy albo nie ma mnie w domu i nie mam możliwości śledzenia allegro 24/7, niestety. Dzisiaj dopiero pierwszy raz o godz. 20 zobaczyłem to forum na oczy.
Ernest05 wrote:A dobra co do Blade:
- sporo gorzej gra na słuchawkach i głośniku
- gorsza jakość wykonania
- sporo mniej wydajny stary snapdragon oparty o armv6 + adreno 200 nie wróży nic dobrego w dzisiejszych czasach przy optymalizacji androida. Do tego blade ma wyższą rozdziałkę przez co musi wykonywać cięższe obliczenia. W LWW masz snapdragona w niższym procesie technologicznym opartym o armv7 z gpu adreno 205 co pozwala na większa OC oraz posiada znacznie większą wydajność. W grach różnica jest kolosalna. W użytkowaniu też idzie to odczuć.
Z całym szacunkiem, ale w liczby to ja nie wierzę.
Ale dzięki za informacje (żeby nie było, że szukam wszystkiego na tacy - o większości rzeczach zamieszczonych tutaj dowiedziałem się już dawno na własną rękę...
).
Mam nadzieję, że to nie do mnie pytanie.
Ja mam tylko jedną nadzieję, że Android w moim przypadku (najprawdopodobniej Blade) nie pobiję Symbiana w lagach.