![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
Previous topic | Next topic Page 5 of 9 [ 125 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Windows Phone kontra reszta systemów operacyjnych. |
---|
![]() |
6 Feb 2012, o 19:13 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaki filmik?
|
Last post |
![]() |
![]() |
6 Feb 2012, o 19:14 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Temat na razie zamykam - nikt nie przedstawił rzeczowych argumentów oprócz Wodnika. Paweł i Iudex rzucają tylko złośliwymi przytykami i gdybyają o W8. Panowie mówiacy o szybkości - wszelkie dane empiryczne w takiej dyskusji nie są merytoryczne.
Jeśli ktoś będzie miał coś ciekawego do napisania - proszę o PW, temat otworzę. |
![]() |
![]() |
6 Feb 2012, o 19:18 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po prostu oni się nie znają i oceniają system tylko po kafelkowym wyglądzie, który im akurat nie odpowiada.
[ Komentarz dodany przez: ryba: 6 lutego 2012, o 18:19 ] Dlatego dopóki ktoś nie przedstawi rzeczowych argumentów ten temat nie ma sensu. Chętnie bym sie wypowiedział, ale nie mam czasu. |
![]() |
![]() |
6 Feb 2012, o 19:19 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poczekamy na odpowiedź rynku, komu w ogóle będzie odpowiadał. Pomijając niedowidzących.
![]() [ Komentarz dodany przez: Wodnik Szuwarek: 6 lutego 2012, o 18:21 ] Kolejny twój durny komentarz na temat systemu z którym jeszcze nie miałeś do czynienia. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 14:40 |
Otwieram temat po 3 latach.
Przez ten czas bardzo dużo się zmieniło i Windows Phone ewoluował od atrapy w wersji 7.0 (chociaż tej nie miałem w rękach) do całkiem używalnego narzędzia w wersji 8.1. A nadchodzi wersja 10. Zmieniłem zdanie. ![]() Myślę, że to odpowiedni system dla średnio wymagającego użytkownika, w zupełności wystarczający dla większości osób. Brakuje pewnie większego zainteresowania developerów i kilku większych, popularnych aplikacji, ale nie jest już tak źle. Czego nie można mu odmówić, to piekielnie szybkiego działania. A i interfejs przez ten czas ewoluował tak, że nie jest on już wyłącznie dla ślepych, ponieważ do użytku weszły też mniejsze wielkości czcionki i mniejsze kafelki. ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 14:48 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak używałem L610 to mogę się wypowiedzieć?
![]() -Brak mitycznej szybkości i wydajności. MS zapowiadał że będzie zapierdzielać tylko że minimalne wymagania na instalację systemu to parametry flagowców z Androidem ![]() ![]() -Bardzo ubogi sklep z aplikacjami. Brak aplikacji które są od dawna na innych platformach (Instagram, Snapchat, mMPK, aplikacji do niektórych banków), brak lub ograniczone funkcjonalności w stosunku do aplikacji na inne platformy, późne aktualizacje w stosunku do innych systemów, płacenie za aplikacje które na Androidzie są darmowe. -Brak możliwości jakiegokolwiek zarządzania zawartością (nie można zmienić nazw zdjęć i muzyki ani przenieść ich do innych folderów, nie można tagować muzyki z poziomu telefonu). Nie wiem jak to teraz po przemianach, czy już się da tym zarządzać ale w WP7.8 mnie to bardzo wkurzało. Ściągam z neta tapety przez telefon i muszę podpinać pod komputer żeby zmienić nazwę i wrzucić do folderu z tapetami ![]() -Brak ustawiania dowolnej MP3 na dzwonek, trzeba doinstalować aplikację i przycinać dzwonki z muzyki ![]() ![]() -Brak trybu pamięci masowej, trzeba instalować Zune do przesyłania danych (tu już chyba coś podziałali) I pewnie sporo innych rzeczy by się znalazło których już nie pamiętam, pozbyłem się tego ponad 2 lata temu i do tej pory cieszę się że sporo na niej zarobiłem ![]() Chociaż byłem zadowolony z dwóch rzeczy - bardzo dobra klawiatura (chociaż nie dało się wyłączyć słownika ale on akurat nie irytował tak bardzo) i dobrze trzymała bateria, przy używaniu tylko do kilkuset SMS dziennie nie miałem problemu zapomnieć o ładowarce przez 5-7 dni ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 15:00 |
nemo333 wrote: Brak mitycznej szybkości i wydajności. Najnowsze Lumiałki (nawet te z 512 MB RAM-u) działają już sprawnie. Ale sytuacja może ulec zmianie po wydaniu na nie W10. nemo333 wrote: Bardzo ubogi sklep z aplikacjami. Średnio. Wszystkie potrzebne aplikacje lub zamienniki w sumie znalazłem, ale kilku rzeczywiście może brakować. Ale są i inne, których nie ma na Androidzie (pewnie jeszcze), więc to działa w dwie strony. Z późniejszymi aktualizacjami to prawda. nemo333 wrote: Brak możliwości jakiegokolwiek zarządzania zawartością nemo333 wrote: Brak trybu pamięci masowe Już jest. Jedyny zarzut, jaki widzę w stosunku do tego systemu, to że faktycznie jest trochę nudny. Nie zawiesza się i w ogóle. ![]() Dlatego też nie rozkochał mnie w sobie, bo ja muszę mieć możliwość jakichś modyfikacji, ale awansował na pozycję: OK. Potraficie jeszcze wypisać jakieś inne wady, a może i zalety? ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 15:04 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: Brak mitycznej szybkości i wydajności Poużywaj czegos lepszego niż lumia 610... nemo333 wrote: Instagram juz dawno jest w markecie nemo333 wrote: Brak ustawiania dowolnej MP3 na dzwonek mozna bez problemu nemo333 wrote: Brak trybu pamięci masowej, trzeba instalować Zune do przesyłania danych (tu już chyba coś podziałali) od 8.0 nie trzeba miec zune ![]() nemo333 wrote: Brak możliwości jakiegokolwiek zarządzania zawartością na 8.1 juz mozna |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 15:21 |
Krzysiek_PL wrote: Poużywaj czegos lepszego niż lumia 610... No i co to mi to da poza lepszą wydajnością? ![]() To miało działać na każdym fonie który wydadzą za***iście płynnie, jakoś tego nie widziałem. Muliło motzno. Chodziła gorzej niż jakakolwiek X8 (a Lumia miała lepszy procesor), no chyba że zaśmiecona aplikacjami na tragicznym customie ![]() Krzysiek_PL wrote: juz dawno jest w markecie A ostatnio ktoś narzekał że tego nie ma ![]() Krzysiek_PL wrote: mozna bez problemu Krzysiek_PL wrote: od 8.0 nie trzeba miec zune ![]() Krzysiek_PL wrote: na 8.1 juz mozna To chociaż tyle dobrze w końcu dostał podstawowe funkcje ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 28 marca 2015, o 14:29 ] No od tego czasu minęły 3 lata. Hejtuj coś aktualnego. ![]() A, teraz mi się jeszcze przypomniało ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 15:47 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HitFan wrote: Ja uważam, że ponad połowa użytkowników androida po przesiadce na WP byłaby fest zadowolone. Mówiąc "ta połowa" mam na myśli użytkowników z tanimi smartfonami typu Galaxy Ace, Xperia E1 czy LG L3. Dostają je do abonamentu za złotówkę albo kupują w komisie bo tanie. Jest tam tona zbędnego syfu, a oni jedyne co robią to dzwonią, piszą, sprawdzają neta, pstrykają fotki, użyją GPSa, czy odpalą prostą gre. a do tego Lumia za 400zł nada się o wiele bardziej niż android. Tacy ludzie nie znają pojęcia root, a mimo update'u do 4.1 siedzą na 2.3... Osobiście bym nie kupił Lumii, ale dla wielu osób byłaby dużo lepszym rozwiązaniem niż android. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 16:43 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzysiek_PL wrote: To akurat wersja beta, nie mająca aktualizacji od ponad roku. ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2015, o 18:28 |
Opera Mini też była wielką rewolucją a w Marketplace same narzekania i też chyba nie aktualizują jej
![]() |
![]() |
![]() |
29 Mar 2015, o 18:43 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Używam od roku Desire X z Androidem. Wcześniej miałem HTC Mozarta z WP 7.8. Następny telefon biorę bankowo z WP. Zmuły na Andrucie są po prostu tragiczne. Regularnie muszę robić hard reseta, żeby z tego telefonu dało się w miarę sprawnie korzystać.
Pewnie, że flagowe telefony nie mulą, ale kosztują 3x tyle, a na WP nawet budżetowce śmigają szybko i niezawodnie. |
![]() |
![]() |
29 Mar 2015, o 19:04 |
A jak tam kwestia głośności? Rozdzielili już głośność dzwonków/powiadomień od odtwarzacza MP3 i innych aplikacji multimedialnych?
![]() |
![]() |
![]() |
29 Mar 2015, o 19:29 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obeebok wrote: Używam od roku Desire X z Androidem. Wcześniej miałem HTC Mozarta z WP 7.8. Następny telefon biorę bankowo z WP. Zmuły na Andrucie są po prostu tragiczne. Regularnie muszę robić hard reseta, żeby z tego telefonu dało się w miarę sprawnie korzystać. Pewnie, że flagowe telefony nie mulą, ale kosztują 3x tyle, a na WP nawet budżetowce śmigają szybko i niezawodnie. Moto g teraz kosztuje okolo 500 zl - android 444 ma juz innym fotmat partycji dzieki czemu po pol roku bez resetu dziala tak samo plynnie ![]() Dziekuje dobranoc ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next Page 5 of 9 [ 125 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)